Teknoloji

Mafia II: Kesin Sürüm – İnceleme

 
Hangar 13, D3T ile geliştirilen ve 2K tarafından yayınlanan nişancı aksiyon macera oyunu Mafia II, zamansız bir yapım olarak karşımıza çıkıyor. Definitive Edition ile yeniden kurgulanan oyunda ne gibi değişikliklerin olduğunu göremesek de oyunun temelleri sağlam olduğu için tek solukta bitirmeye çalıştığımız bir deneyim.
 
Bölüm bölüm ilerlediğimiz ve her bölümde farklı yerlere ulaştığımız mafya temasında Vito adlı bir karakteri kontrol ediyoruz ve bu karakterle büyük maceralara yelken açıyoruz. Oyunda arka planda bize güzel bir hikaye anlatılıyor. Bu benzetme, hem orta sahneler hem de karakterlerin ortasındaki diyaloglar tarafından desteklenmektedir. Diyaloglar genellikle bir yerden bir yere giderken sohbet olarak karşımıza çıkıyor ve kendimizi hep altyazılı okurken buluyoruz.
 
Kesin sürüm
 
 
 
Öncelikle oyunun orijinali 2011 yılında çıkan klasik versiyondur. Her iki versiyonu da oynadım ve ikisi arasında çok büyük farklar olduğunu söyleyemem. Oyunun orijinal yapısı aslında oldukça sağlam. Definitive Edition versiyonu ile birlikte bu yepyeni yapı korunuyor ve daha gösterişli bir formda karşımıza çıkıyor. Oyundaki karakterler eski animasyonlar ve hareketlerle karşımıza çıksa da oyunun atmosferini ve bize sunduğu dokuyu hissediyoruz.
 
Oyunda araçla dolaşırken sağa sola baktığınızda aslında oyunun görselinin ve atmosferinin ne kadar güzel olduğunu görebileceksiniz. Özellikle oyuna ilk başladığımızda kar yağışı ile birlikte çevrenin beyaza döndüğünü görebiliriz ve daha sonra mevsimin yaz olduğu dönemle birlikte ortamın aydınlandığını görebilir ve kendimizi oyunun içinde hissedebiliriz. hoş bir atmosfer.
 
Kısacası önceki sürüm ile bu sürüm arasında kayda değer bir fark yok. O yüzden Mafia 1’in remake versiyonundaki gibi tamamen devrim niteliğinde bir yapı beklemeyin. Beklerseniz yanılırsınız. Bu yeni sürümü deneyebilir ve o beklentiye kapılmadan oyunu oynayabilirsiniz.
 
zorluk seviyeleri
 
 
 
Oyunda maceramıza başlamadan önce her oyunda olduğu gibi seçebileceğimiz 3 farklı zorluk seçeneği bulunuyor. Bu zorluk seçeneklerinden birini rastgele seçerek oyundaki zorluk seviyesini ayarlayabilir ve maceranıza istediğiniz gibi devam edebilirsiniz. Oyunu en zor seviyede oynadım ve bitirdim. Bundan dolayı oyunda yaptığım her yanlış saldırıda maalesef karakterin ölümü ile karşı karşıya kaldım. Örneğin oyundaki siperden yaptığım yanlış bir hamle direkt olarak karakterin sadece bir tanesini yemesine sebep oldu. Ancak bu durumdan çok keyif aldım çünkü oyunun zorluk derecesi bende bir şeyler başarmış gibi bir his uyandırıyordu.
 
Ancak elbette zorluk seviyesi size göre değişiklik gösterebilir. Sadece hikayeye odaklanmak ve vakit kaybetmek istemiyorsanız oyuna en kolay zorlukta başlayıp hikayeyi bu şekilde bitirebilirsiniz. Hiç zorlanmadan bitirebileceğiniz kolay bölüm ile birlikte oyunun sonuna kısa sürede ulaşabilirsiniz. Ancak oyunu Steam üzerinden oynuyorsanız ve başarı takıntınız varsa tabii ki en zor seviyede oynamanızı tavsiye ederim. Çünkü oyunu bu zorluk seviyesinde bitirmek, aynı anda birkaç başarı elde edebileceğiniz anlamına geliyor.
  
parça parça olaylar
 
 
 
Oyunda bölümler halinde bir yapı karşımıza çıkıyor ve her bölümde farklı bölümlere hatasız ilerleyip hikayenin geri kalanını deneyimliyoruz. Oyunda açık bir dünya olmasına rağmen bu açık dünyada yapılacak rastgele bir görev yok. Doğrusal olarak yapacağımız görevler bu açık dünyada ilerliyor ve biz o görevleri yapmaya çalışıyoruz. Oyunda rastgele bir yan görev vs yok sadece oyunda bize sunulan hikaye kapsamında karşımıza çıkan görevleri yapıyoruz ve o görevde gerçek anlamda ilerleme kaydediyoruz.
 
Farklı bölgelere taşınıyoruz
 
Oyunda farklı bölümler bulunuyor ve her bölümün konusu o bölüme başlarken bize aktarılıyor. Yani her bölümde yaşayacağımız olayların başlığı bize veriliyor ve aslında bu bağlamda neler olacağını tahmin edebiliyoruz. Oyunun her bölümünde farklı karakterlerle karşılaşabiliyor, farklı bölgelere gerçek adımlar atabiliyor ve yeni bölgeler keşfedebiliyoruz. Oyunda hikayenin gidişatı oldukça keyifli bir şekilde bizlere aktarılıyor ve yavaş tempodan hızlı tempoya gerçek bir geçiş yapabiliyoruz.
 
Uzun bir oyun deneyiminin bizlere sunulduğu Mafia 2’de ondan fazla bölüm bulunuyor ve bu bölümlerin ortasında gidip gelebiliyoruz. İstersek bir bölümü iki kez oynayabiliyoruz ve oyun sonunda tekrar bu bölümlere geçebiliyoruz.
 
Açık bir dünya ama lineer
 
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda açık bir dünya var ancak bu açık dünyada sadece ana görevleri yapmaktan sorumluyuz. Oyunda her ne kadar açık dünyada dolaşıp istediğimiz yere gitsek de açık dünyada yapabileceğimiz rastgele bir görev yok. Bundan dolayı lineer bir açık dünya bize aktarılıyor diyebilirim. İlk oyunla birebir yapıyı bizlere aktaran bu yapımda geniş bir açık alan bizleri bekliyor. Bu açık alanda istediğimiz yere gidebilir ve oraları keşfedebiliriz.
 
Oyunda sağda ve solda bulduğumuz araçları satın alıp, çalabiliyor ve istediğimiz gibi binebiliyoruz. Bindiğimiz bu araçlarla birlikte çevreyi keşfedebilir, farklı bölgelere gerçek anlamda ilerleyebilir ve bize sunulan atmosferin tadını çıkarabiliriz. Oyunda eski tarzda farklı araçlar bulunuyor, bu araçların markaları farklılık gösteriyor, her marka ve aracın kendine has sürüş dinamikleri ve özellikleri bulunuyor. Bu sürüş dinamikleri oyun içerisinde oldukça keyifli bir şekilde bizlere aktarılıyor.
 
Araçlar ve sürüş dinamikleri
 
 
 
Oyunda onlarca farklı markaya ait araçlar bulunuyor ve bu araçları dilediğimiz gibi deneyimleyip sürebiliyoruz. Oyunda sağda solda elimizde bulunan her araca geçiş yapabiliyoruz, kapılar açık değilse kilidi kırıp fazlasını alabiliyoruz. Mafia 2’de yer alan bu araçların her biri farklı sürüş dinamiklerine sahip ve bu sürüş dinamikleri ile bizlere gerçekçi bir deneyim aktarmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda kullandığınız her aracın farklı sürüş dinamikleri var ve bunları sürerken nasıl olduğunu anlayabiliyorsunuz. Örneğin bir araç çok hızlı hareket ediyor ve bu araçla kaymanız çok olası iken başka bir araç daha yavaş gidiyor ve bu araçla yol tutuşunuz oldukça uygun olabiliyor. Dolayısıyla her aracın kendine has özellikleri, sürüş dinamikleri ve yapısı bulunuyor. Elbette en iyi aracın hangisi olduğuna oyunda siz karar veriyorsunuz.
 
Oyunda diğer tarafta kendi galerimizi oluşturabileceğimiz bir garajımız var. Sağda solda bulduğumuz araçları garajımıza getirip bu araçları kurtarabiliyoruz. Bulduğumuz güzel araçları bu garaja alıp garajımızı istediğimiz gibi genişletebiliyoruz. Tabi oyunda bulduğumuz araçları çarparak hasar verirsek tamir etmemiz gerekiyor ve bu tamiri kendi garajımızdan halledebiliyoruz.
 
Silah çeşitliliği ve karakterler
 
 
 
Oyunda aksiyon, macera ve nişancılık ögeleri var ancak rol yapma ögeleri yok. Yani oyunda karakter geliştirme ekranı, envanter sistemi, silah geliştirme ve yükseltme mekaniği bulunmuyor. Bu sebeple oyunda bize sunulan her bir objeyi tek bir formda kullanabiliyor ve bu sayede karşımıza çıkan düşmanları alt edebiliyoruz. Oyunda Vito isimli karakteri kontrol ediyoruz ve bu karakter ile birlikte hikayenin gidişatına dair iddiaya girebiliyoruz.
 
Oyunda arka planda bize sunulan hikayede karakterin hangi duygulara sahip olabileceğini ve yaşamış olduğu zorlukları görebiliyor ve o ruh haline girebiliyoruz. Oyunda yine çeşitli düşmanlar, mafyalar ve kümeler karşımıza çıkıyor. Bu kümeleri yenmek tamamen bizim işimiz. Oyunda bu düşmanlara ve yanımızda yer edinecek dostlarımıza karşı kullanabileceğimiz çeşitli silahlarımız bulunuyor. Kullanacağımız silahlar arasında tabancalar, makineli tüfekler, ağır silahlar ve daha fazlası yer alıyor. Bunların dışında yine kullanabileceğimiz çeşitli bombalar, patlayıcılar ve daha fazlası bulunuyor.
 
Oyundaki bu silah çeşitliliği ile istediğimiz silahı alabiliyor, düşmanlara karşı koyabiliyor ve bu bulunan silahlardan istediğimiz silahı atabiliyoruz ve çaba sırasında istediğimiz silahı seçebiliyoruz. Toplamda 4 farklı silahı üzerimize atabiliyoruz ve bu 4 farklı silahı çaba sırasında seçebiliyoruz ve olayların gidişatına göre istediğimiz silahı kullanabiliyoruz.
 
Hikaye ile oyuna bağlanın
 
 
 
Elbette oyun bize hoş bir hikaye aktarıyor ve bu hikaye ile oyuna daha uygun bir şekilde uyum sağlayıp bağ kurabiliyoruz. Oyunda bir karakteri kontrol ediyoruz ve bu karakterle aslında bir bütün olabiliyoruz. Oyunda anlatılan hikayenin derinliklerine inmeyeceğim. Bu nedenle, bu incelemede rastgele spoiler olmayacak. Bu meselden sadece genel sınırları içinde bahsedeceğim.
 
Oyunda yukarıda bahsettiğim Vito adlı bir karakteri kontrol ediyoruz ve bu karakter kendini geçindirmek için arkadaşı Joe ile kötü işlere bulaşıyor. Arkadaşıyla birlikte küçüklüğünden beri bu işlerle uğraştığı için ilerleyen dönemlerde bu işleri büyütür ve daha çok mafya tarzını benimser. Farklı karakterler taşıyabiliyoruz, onlardan çeşitli görevler alabiliyoruz ve aslında illegal işler yaptığımız bu yapımda yaptığımız işi daha da büyütmek adına bir mafya ailesine katılmak için çeşitli atılımlar yapıyoruz.
 
Bir mafya ailesine katılmak elbette kolay değil çünkü o aileye katılmak için güçlü görevler yapmak, düşmanları yenmek ve bu ailenin bize güvenmesini sağlamak gerekiyor. Bu da uzun bir süreci beraberinde getiriyor. Bundan dolayı oyundaki karakterimiz ile birlikte zaman zaman illegal faaliyetlere girişiyor, çeşitli soygunlar gerçekleştiriyor ve bu soygunlardan sonra muhtemelen kendimizi bir hapishanede bulabiliyoruz. Kim bilir…
 
 
 
Oyunda girdiğimiz her macerada farklı bir deneyim kazanabiliyoruz, bu deneyimlerle birlikte oyunda nasıl bir konuma sahip olduğumuzu görebiliyor ve aslında bu konumla baş etmenin ne kadar zor olduğunu anlayabiliyoruz. Oyunda anlatılan hikaye ile aslında bir bütün olabiliyoruz, bu hikayeyi içimizde hissediyor ve bu hikaye bağlamında sona ulaşmaya çalışıyoruz.
 
Oyunda anlatılan hikaye ilginç ve bize bundan sonra ne olabileceğini merak ettiğimiz bir yapı sunuyor. Bu hikaye doğal olarak oynanış çeşitliliği ile birlikte bize aktarılıyor. Hem hikayenin hem de oynanışın keyifli ve çeşitli olması bizi oyuna bağlayan ana unsurların ortasında yer alıyor. Aslında bu iki ana unsuru sağlayan oyunlar en çok oynanan yapımların ortasında yer almakta ve uzun yıllardır konuşulan oyunlar arasında yer almaktadır. Dolayısıyla bu oyun da bu başarıyı yakalayan yapımlardan biri olarak karşımıza çıkıyor.
 
Mevsim geçişleri
 
 
 
Oyunda ilk hikayeye başladığımızda mevsimin kış olduğunu ve etrafın olabildiğince karla kaplı olduğunu görebiliyoruz. Çıktığımız bu macerada mevsim geçişleri oluyor ve her mevsimde atmosferin nasıl değiştiğini deneyimleyebiliyoruz. Öncelikle oyuna kış mevsimi ile birlikte başlayabilir, ardından yaz mevsimine geçebilir ve çevrenin tamamen güneşli olduğunu görebilirsiniz. Doğal olarak bu değişiklikler oyun içerisinde bizlere oldukça hoş bir şekilde aktarılıyor ve her sezonun kendine has cazibesi ve özelliği bulunuyor.
 
Mevsim geçişleriyle birlikte zaman geçiyor, hikayenin bir bölümü önümüze açılıyor ve farklı bölgelere hatasız adımlar atabiliyoruz. Bu sezonların geçişleri ile birlikte daha keyifli bir oyun deneyimi elde edebiliyorum ve bu deneyimin ortamın verdiği keyifle birlikte daha da katlanarak ilerlediğini söyleyebilirim.
 
Aksiyon ve siper sistemi
 
 
 
Oyunda tabii ki yukarıda da belirttiğim gibi aksiyon ve nişancılık unsurları bizlere aktarılıyor ve bu kapsamda çeşitli siper savaşlarına katılabiliyoruz. Oyunda her bir nesnenin veya duvarın arkasına saklanabiliyor, bu nesneleri siper olarak kullanabiliyor ve siper al ateş et aksiyon şeması ile birlikte düşmanları alt edebiliyoruz. Oyunda elimizdeki silahla düşmanlara güçlü atışlar yapabiliyor ve onları tek kurşunla yere serebiliyoruz.
 
Oyunda kalabalık ortamlara girdiğimizde çok dikkatli olmamız gerekiyor. Önünüzde büyük bir düşman grubu varsa hemen bir nesnenin arkasına siper alıp gerçek zamanlı ve gerçek zamanlı ateş edebiliyoruz. Oyunda düşmanların mutlaka bir atış düzeni vardır ve bu düşmanlar her zaman siper aldığımız kısma hatasız atış yapabilirler. Ancak bir süre sonra düşmanların cephaneleri biter ve şarjör değiştirmek zorunda kalırlar. Dolayısıyla şu anda atışlarımızı yaparak onları rahatlıkla indirebiliyoruz.
 
 
 
Eylem sistemi çoğunlukla siper almakla ilgilidir. Siper almazsanız mermiler doğrudan üzerinize gelebilir ve doğrudan ölebilirsiniz. Bu nedenle oyunda ölmek oldukça kolaydır. Sonuç olarak, Matrix şeklinde doğrudan düşmanların üzerinden uçup kaçamayız, siper alır ve inançla düşmanları devirmeye başlarız.
 
Oyunda yine kullanabileceğimiz çeşitli silahlar var ve bu silahları siper arkasından ateşleyebiliyoruz. Kullanabileceğimiz silahların başında yukarıda da belirttiğim gibi tabancalar, pompalı tüfekler, makineli tüfekler ve dahası yer alıyor. Tabancalar düşük hasarla karşımıza çıkarken, pompalı tüfekler yakın saldırı için oldukça güçlü bir silahtır. Pompalı tüfekle yaptığımız her atışta düşmanları paramparça edebiliyor ve onları yakın mesafeden tek atışla yere serebiliyoruz. Diğer silahları dilediğiniz gibi kullanabilir ve mücadele esnasında bu silahlar arasında geçiş yapabilirsiniz.
 
Gece ve gündüz döngüsü
 
 
 
Oyun yukarıda bahsettiğim mevsim geçişleri dışında bir de gece ve gündüz döngüsü içeriyor. Oyunda bu gece ve gündüz döngüsünün olması elbette oldukça güzel. Çünkü oyunda gece ve gündüzün farklı atmosferini yaşayabiliyor ve bu süreç boyunca yolculuğumuza devam edebiliyoruz. Oyunda gün içinde rastgele bir zamanda hareket ediyoruz ve güneş ışığının gözümüze çarptığını görebiliyoruz. Yine güneş ışığından ayrı, gece lambalarıyla beraber evimize doğru ilerliyor ve ışıkların gözümüze çarptığını hissediyoruz.
 
Oyun esnasında karşılaştığım bir durumdan bahsetmek istiyorum: Özellikle gece saatlerinde araç ışıklarının ve çevre ışıklarının gözüme çok çarptığını fark ettim. Oyunda gece vakti ise ve kendinizi bir yolda buluyorsanız karşıdan gelen araçların farlarının ne kadar ışık yaydığını görebileceksiniz ve bu oldukça göz alıcı bir durum. Yani bu ışıklar yüzünden önünüzdeki yolu zar zor görebiliyorsunuz. Bu yüzden bu duruma dikkat etmeniz gerekiyor.
 
Seçim yok ve yan görev yok
 
 
 
Mafia 2’de yukarıda belirttiğim gibi sadece ana görevler kapsamında açık dünyaya atlıyoruz ve ana görevleri tamamlayarak oyundaki bir sonraki bölüme geçmeye çalışıyoruz. Oyunda rastgele bir seçim vs yok, sadece bize sunulan lineer bir hikaye üzerinde yapmamız gerekeni yapmaya çalışıyoruz. Oyunda rastgele bir yan görev yok bu yüzden sadece ana görevlerden ilerliyoruz ve oyunun hikayesini bitirmeye çalışıyoruz.
 
Elbette oyunun ilerleyen bölümlerinde farklı karakterlerle tanışabiliyor, bu karakterlerle etkileşime geçebiliyor ve onlarla çeşitli alışverişler yapabiliyoruz. Yani bir oyunda birlikte bir silah tüccarı ile karşılaştığımızda bu silah tüccarı artık haritada görünür bir formda karşımıza çıkıyor ve istediğimiz zaman o tüccara gidip farklı silahlar alıp onlardan çeşitli eşyalar elde edebiliyoruz. Ancak, ana görevleri tamamlamak, para kazanmak ve bunları elde etmek için daha fazlasını yapmak gelenekseldir.
 
Araç fiziği ve parçalanma etkileri
 
 
 
Oynarken girdiğimiz macerada fizik motorunun nasıl olduğunu deneyimleyebilecek ve görebileceksiniz. Oyunda çevredeki nesnelerin veya yapıların yıkımını görebileceksiniz ve bu nesneleri kırmak eğlenceli olacak. Oyunun bir araca atlayıp araçla hızlı gittiğimiz bölümünde bir yere çarparsak aracın nasıl parçalandığını ve çarptığımız yerin nasıl segmentlere ayrıldığını görebileceksiniz ve Oyunda bu prosedürel parçalanma efektleri ve fizik olduğunu anlayabilmek.
 
Yine paramparça olan araçların dışında kapı, pencere ve daha pek çok eşya yok edilebilir durumda. Onları oyunda tekrar tekrar görebilirsiniz. Örneğin oyun içerisinde bir görev esnasında size bir çubuğu tarama görevi veriliyor. Bu arada barı ararken tamamen paramparça olduğunu, mermilerin değdiği noktalarda tahtaların kırıldığını, tekrar ateşlediğimiz camların kırıldığını görebileceksiniz. Bundan dolayı oyunda böyle parçalanma efektleri ve fiziği olduğunu söyleyebiliriz.
 
Oyunda dikkat edilmesi gereken noktalar
 
 
 
Geniş kapsamlı bir hikaye sunması ve sürekli farklı mekanlara, farklı aksiyonlara girmemiz nedeniyle oyunda dikkat etmemiz gereken birçok nokta bulunuyor. Bu noktalara kısaca değinmem gerekiyor. Çünkü oyunda yapacağınız bu hatalardan sonra hep aynı yerde takılıp kalabilirsiniz ya da ilerlemeniz gecikebilir. Bu nedenle, bu yanılgılardan nasıl kaçınmanız gerektiğinden kısaca bahsedeceğim:
 
Öncelikle oyunda yer aldığınız süre boyunca aracınızı dikkatli ve dikkatli kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü oyunda yapacağınız her hız artışı ile polis peşinize düşecek ve kendinizi sürekli bir kovalamaca içinde bulacaksınız. Bundan dolayı şehir içinde dolaşırken “L” tuşuna basarak hız limitini aktif edebilir ve oyundaki hız artışından dolayı polislerin sizi kovalamasını engelleyebilirsiniz. Banliyölerde ve otoyollarda hızlı bir şekilde ilerleyebilir, başka bir bölgeye yolunuzu kısıtlamadan yapabilirsiniz.
 
Öte yandan oyunun aksiyona dahil olduğumuz kısmında ise direkt olarak düşmanların üzerine koşmayın veya siperlerden çıkmayın. Düşmanların cephanesi biter bitmez ve şarjörü değiştirir değiştirmez, zamanlamayı yakalayarak onlar hakkında gerçeği öğrenebilir ve doğrudan onlara ateş edebilirsiniz. Doğru zamanlama, karakterinizin daha az hasar almasını ve düşmanları daha kolay alt etmesini sağlar. Bu nedenle bu küçük noktalara dikkat etmemiz gerekiyor.
 
 
 
Oyunda tekrar sağa sola hareket ederken mouse tuşuna basmak zorunda kalmayacağız. Çünkü bir kişinin yanına gelip farenin sol tuşuna tıkladığınızda o karakteri itip direkt onunla yumruk dövüşü başlatabiliyoruz. Bu nedenle oyunda yumruk yumruğa girdiğimizde o karakteri yeniyor ve bu da polislerin bizi kovalamasına neden oluyor. Kalabalık bir yerde böyle bir kavgaya karışırsanız polis peşinize düşer. Bundan dolayı sağda ve solda dolaşırken bu usuli durumlara dikkat etmek gerekir.
 
Öte yandan oyunda yine araç içindeyken çok hızlı ilerlememiz gerektiğinden bahsetmiştim. Bunu tekrar detaylandırmak gerekirse: Oyunda rastgele bir duvara, sütuna, binaya ya da nesneye çarptığımızda karakterimiz hasar alabiliyor ve hız artışı karşılığında karakter bu durumdan hasar alabiliyor. Bir şeye çok daha hızlı bir şekilde vurursak karakterin ölümüne bile sebep olabiliriz. Bu nedenle şehir içinde çok hızlı hareket etmemeli ve oyunda ilerlemeliyiz.
 
Polis kovalamacaları
 
 
 
Her açık dünyada olduğu gibi bu da açık ama lineer oyunda tabii ki polisler büyük yer kaplıyor. Oyunda yaptığımız her yanlış harekette polisler bizi takip ediyor ve sürekli bizi kovalamaya başlıyor. Oyunda araçla birlikte giderken hız sınırını aşarsak polis direk ceza yazmamız için bizi kovalıyor, açıkta adam vurup avlarsak güvenlik güçleri tekrar direkt bize geliyor bunun dışında, en ufak bir yanlış harekette peşimizde olduğunu görebiliriz.
 
Oyunda genel olarak kendimizi bir kovalamaca içinde bulacaksınız ve sürekli polisin peşimizde olduğunu hissedeceksiniz. Oyunda polis kovalamacaları çok yer kaplayacak ve sürekli izinizi kaybetmeye çalışacaksınız. Bu nedenle oyunda araç sürüş dinamiklerine yeterli hakimiyetinizin olması gerekecek ve bunları aşmak ve atlatmak için her zaman ara sokaklara girip hem hızlı hem de güvenli bir şekilde aracı sürmeniz gerekecek.
 
Oyunda dikkat etmeniz gereken en değerli nokta eğer rastgele bir iş yapıyorsanız haritada polis olmadığını bilmenizdir. Bir aracı çalıp doğrudan garajınıza götürecekseniz hem yaya polis hem de polis araçları haritada mavi bir simge ile görülebilir. Mavi simge yoksa araçları kolayca çalabilir ve işe alabilirsiniz. Eğer mavi bir ikon varsa ve polisin ortalıkta dolaştığını görürseniz, bir süre onun gittiğini görmek için bekleyebilir ve sonra kaldığınız yerden kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Bu noktaya dikkat ederseniz oyunda genel olarak polislerin sizi kovalamadığını görebilir ve işinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Fakat ana hikayedeki görevler gereği polislerin direkt olarak peşimizde olduğunu görebileceksiniz ve oyunda kesinlikle bu kovalamacayı birçok kez yapacaksınız.
 
Mafia 2 hoş bir deneyim
 
 
 
Mafia 2 için aslında çok fazla tartışmaya, konuşmaya gerek yok. Birçok oyuncunun oyunu fiilen oynadığını biliyoruz ama oynamayanlar da var. Bundan dolayı bu oyuna geçiş yapmak isteyenler bu incelemeye bakıp oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu tahmin edebilirler. Ancak şimdiye kadar yüzlerce oynanış görüntülerinin yayınlanması adettendir. Dilerseniz oyuna başlamadan önce görsellere göz atabilir veya direkt olarak oyuna geçiş yapabilirsiniz.
 
Her oyuncuya oyunu fiilen oynamasını tavsiye ediyorum ve bu hikayeye ilk oyunla beraber başlamanızı tavsiye ediyorum. Hatta ilk oyunun remake versiyonu yayınlandı. Bundan dolayı ilk oyunu ikinci oyuna göre daha uygun grafik ve animasyonlarla oynayacaksınız. Kısacası bu bahiste şanslısınız.
 

Öte yandan ilk oyunun iki versiyonunu da oynadım ve bitirdim. İlk oyunun remake versiyonu oldukça şaşırtıcıydı ve bu oyunu da ilk oyunla birlikte oynamanızı kesinlikle tavsiye ediyorum.

golpazarihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Eve otele gelen Escort arnavutköy sitesi
-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort